רוכשים דירה מקבלן?
כך תהיו מוגנים! נא להכיר, חוק המכר דירות
רכישת נדל"ן מקבלן היא עסקה הכוללת בחובה לא מעט סכנות. הרוכשים משקיעים את מיטב כספם, נוטלים הלוואות מהבנקים, חותמים על הסכמים ושמים מבטחם בקבלן או בחברה קבלנית המתחייבת להשלים את הפרויקט באיכות הרצויה ובזמן המתאים. אבל פעמים רבות המציאות מורכבת יותר. מה קורה במצבים בהם קבלנים פושטים רגל? או כאשר איכות הבנייה ירודה? או שהבנייה נעשית בניגוד לדין ולתכניות? לשם כך קיים חוק המכר דירות.
שיפוץ רכוש משותף בבניין – עושים סדר
שיפוץ רכוש משותף, כמו מעלית, מדרגות, חזית הבניין ועוד, יכול להיות נושא מאוד מורכב שכן הוא מערב מספר דיירים, לכל אחד רצון אחר, סדרי עדיפויות משלו ותקציב שונה. החוק מנסה לעשות סדר בדבר ועדיין ישנן לא מעט שאלות. במאמר זה נעשה סדר בנושא המורכב באמצעות עו"ד ליאור אביב ממשרד עורכי הדין הוותיק ליאור אביב, המתמחה בסוגיות אלה.
רוכשים דירה יד שנייה? שימו לב לנורות האזהרה הבאות
קיימת סברה כי מכיוון שבעסקת רכישת דירה יד 2 אפשר לראות ולבדוק את הנכס המוגמר בשונה מקניית דירה "על הנייר" אזי זו היא עסקה בטוחה ופשוטה יותר מרכישת דירה מקבלן. עו"ד ליאור אביב ממשרד הנדל"ן הוותיק סבור שמדובר בהנחה שגויה ומטעה!
האם אתם זקוקים לעו"ד בעת רכישת דירה מקבלן?
מצאתם את דירת החלומות שלכם, בשכונה מקסימה מקבלן שסך הכל נראה יציב. הידד! זהו בהחלט רגע מרגש. האם אתם צריכים כעת לבחור ייצוג של עו"ד לצורך רכישת הדירה מהקבלן? או - אולי בכלל מדובר בחוזה "אחיד וסטנדרטי", וגם ככה לקבלן יש את עוה"ד שלו, וכל הדיירים בבניין גם ככה חותמים עליו?
להיערך נכון לעסקת Back to Back – מכירת דירה כנגד דירה
חלק לא מבוטל מהעסקאות בשוק המקרקעין בימינו שייכות למשפרי דיור. זה לא משנה אם מדובר במשפחה צעירה שמספר הילדים גדל ונדרשת דירה עם חדר נוסף, או זוג מבוגר שמרגיש שהבית כבר 'גדול עליו' ומבקש לעבור לבית יותר קטן.
פסיקה תקדימית של משרד עורכי הדין ליאור אביב:
האם ניתן לחייב דייר סרבן להשתתף בהוצאות שיפוץ הבית המשותף, הכולל גם רכיבים אסתטיים?
אתם רוצים לערוך שיפוץ של הבניין, אך יש דייר אחד שמסרב להשתתף בהוצאות? על כך נעסוק להלן באמצעות פסק דין תקדימי שהושג ע"י משרד עורכי הדין ליאור אביב.